Κατηγορίες
Συνταγές με αυγά

Αυγά και σπανάκι σε φορμάκια

Υλικά για 4 άτομα:

4 αυγά
800 γρ. σπανάκι
1 φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
100 γρ. ψιλοκομμένο ζαμπόν
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές γάλα
βούτυρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίστε, πλύντε, ψιλοκόψτε το σπανάκι και βράστε το 5 λεπτά χωρίς να προσθέσετε νερό.

2. Σ’ένα τηγάνι ρίξτε 1 κουταλιά βούτυρο και μαράνετε το κρεμμυδάκι προσθέτοντας 2 κουταλιές λάδι και 2-3 κουταλιές ζεστό νερό.

3. Προσθέστε το σπανάκι, το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για 2-3 λεπτά χωρίς να αφήσετε το μείγμα να στεγνώσει πολύ. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε 5 κουταλιές παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος.

4. Αλείψτε με βούτυρο 4 πυρίμαχα ατομικά φορμάκια της μιας χρήσης και μοιράστε το μείγμα του σπανακιού σπρώχνοντάς το προς τα τοιχώματα ώστε να μένει κενό το κέντρο.

5. Ρίξτε ένα αυγό στο κενό του κάθε ενός από τα φορμάκια και πασπαλίστε το με αλάτι και πιπέρι. Χτυπήστε το γάλα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και περιχύστε τα αυγά.

6. Ψήστε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 2500 C για 10 λεπτά περίπου και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: Χρυσά Αυγά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *