Αυγά μάτια με σκόρδο, ντομάτα και πατάτες τηγανητές

Υλικά:

ελαιόλαδο για τηγάνισμα
4 πατάτες καθαρισμένες και πλυμένες
6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές ροδέλες
μισό κιλό ώριμα τοματίνια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4-6 αυγά
αλάτι και ρίγανη

Εκτέλεση:

Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες του μισού περίπου εκατοστού και αυτές, με τη σειρά τους, σε μπαστουνάκια του μισού εκατοστού, τα οποία κόβετε ξανά στα δύο.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τις μια ή δύο φορές μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να γίνουν τραγανιστές. Στραγγίζετε τις τομάτες κρατώντας μόνο τη σάρκα τους. Ρίχνετε το σκόρδο πάνω από τις πατάτες, χύνετε την τομάτα μαζί με όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη χρειάζεται και συνεχίζετε το τηγάνισμα, χωρίς καπάκι και σε μέτρια-δυνατή φωτιά, για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει, δηλαδή, η τομάτα.

Σπάτε προσεκτικά τα αυγά πάνω από το μείγμα με τις πατάτες, με τον κρόκο προς τα πάνω. Με ένα κουτάλι, περιχύνετε τα αυγά με λίγη τομάτα και τα αφήνετε να τηγανίζονται μέχρι να γίνουν όπως τα θέλετε. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα βάζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα φροντίζοντας να μην σπάσουν οι κρόκοι. Σερβίρετε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *