Υλικά για 4 άτομα:
400 γρ. πατάτες
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλάκια ξύδι
4 αυγά
4 κουταλιές χαβιάρι
αλάτι, πιπέρι καγέν
Εκτέλεση:
1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
2. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα αυγά ποσέ: Σ’ένα μικρό σαγανάκι ρίξτε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο αλάτι. Σπάστε μέσα ένα αυγό και βράστε το “ποσέ” για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο για τα άλλα 3 αυγά. Έπειτα κόψτε τα ασπράδια γύρω-γύρω για να διορθώσετε το σχήμα τους.
3. Ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ. Ανακατέψτε το με 4 κουταλιές λάδι, τον άνηθο, το μισό χαβιάρι και πιπέρι καγέν.
4. Σερβίρετε τον πουρέ με τα αυγά ποσέ και το υπόλοιπο χαβιάρι.
Πηγή: Χρυσά Αυγά