Αυγά ποσέ με χαβιάρι

Αυγά ποσέ με χαβιάρι

Υλικά για 4 άτομα:

400 γρ. πατάτες
4 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο
4 κουταλάκια ξύδι
4 αυγά
4 κουταλιές χαβιάρι
αλάτι, πιπέρι καγέν

Εκτέλεση:

1. Βράστε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

2. Στο μεταξύ ετοιμάστε τα αυγά ποσέ: Σ’ένα μικρό σαγανάκι ρίξτε 100 ml νερό, προσθέστε 1 κουταλάκι ξύδι και λίγο αλάτι. Σπάστε μέσα ένα αυγό και βράστε το «ποσέ» για 3-4 λεπτά. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο για τα άλλα 3 αυγά. Έπειτα κόψτε τα ασπράδια γύρω-γύρω για να διορθώσετε το σχήμα τους.

3. Ξεφλουδίστε και κάντε τις πατάτες πουρέ. Ανακατέψτε το με 4 κουταλιές λάδι, τον άνηθο, το μισό χαβιάρι και πιπέρι καγέν.

4. Σερβίρετε τον πουρέ με τα αυγά ποσέ και το υπόλοιπο χαβιάρι.

Πηγή: Χρυσά Αυγά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *