Υλικά
6 αυγά βρασμένα σφιχτά
2-3 φέτες ζαμπόν
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. κάππαρη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι καγιέν
αλάτι, πιπέρι
Συνταγή
Βράζουμε τα αυγά και τα τοποθετούμε στο ψυγείο να είναι κρύα. Τα βγάζουμε, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά. Τοποθετούμε ένα-ένα αβγό σε ξύλο κοπής και το κόβουμε προσεκτικά στη μέση κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ. Μπορούμε να κόψουμε ένα λεπτό κομμάτι από το κυρτό μέρος του ασπραδιού, ώστε να στέκεται στο πιάτο. Λυώνουμε τους κρόκους με το πιρούνι, προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το καγιέν, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζαμπόν ψιλοκομμένο και την κάππαρη (αν είναι χοντρή την ψιλοκόβουμε και αυτή). Γεμίζουμε με το μείγμα τα άδεια μισά αβγά, χρησιμοποιώντας χοντρό κορνέ ή ένα κουταλάκι. Στολίζουμε τα αβγά με μαϊντανό και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Πηγή: Αθηνόραμα