Είτε φτιάχνετε το αυγολέμονο στο μίξερ, είτε στο πιάτο με πιρούνι, είναι μια απλή διαδικασία αλλά έχει μερικά μυστικά!
Για να μην κόψει το αυγολέμονο, θα πρέπει το φαγητό μας (συνήθως σούπα) να είναι χλιαρό προς ζεστό, όχι πολύ ζεστό. Μερικοί χρησιμοποιούν μόνο τους κρόκους των αυγών από τον φόβο μην ψηθούν τα ασπράδια και τους “κόψει”.
Η “συνταγή” για το τέλειο αυγολέμονο:
Χτυπάμε τα αυγά (που τα είχαμε εκτός ψυγείου για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτοντας τον χυμό ενός λεμονιού (ή δύο αν είναι μικρά). Πριν ολοκληρώσουμε, με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό μας και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο βαθύ πιάτο που χτυπάμε τα αυγά. Όλο το μείγμα έπειτα το ρίχνουμε το φαγητό μας.