Ομελέτα με κολοκυθάκια

Ομελέτα με κολοκυθάκια

Υλικά για 4 άτομα:

6 αυγά
4 μέτρια κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο βασιλικό
3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
δύο κουταλιές κρέμα γάλακτος
βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

Εκτέλεση:

1. Πλύντε, καθαρίστε και κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες.

2. Σ’ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 2 κουταλιές λάδι και μία βούτυρο και το σκόρδο ελαφρά κοπανισμένο. Βάλτε το στη φωτιά και όταν το βούτυρο λιώσει αφαιρέστε το σκόρδο, ρίξτε και τηγανίστε τα κολοκυθάκια και πασπαλίστε τα με αλάτι.

3. Χτυπήστε τ’αυγά με την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό αλάτι και πιπέρι.

4. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1 κουταλιά λάδι ρίξτε το μισό μείγμα με τα αυγά και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο. Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει στο πάνω μέρος σκορπίστε τα μισά κολοκυθάκια και συνεχίστε το ψήσιμο με το σκεύος σκεπασμένο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά. Κάντε μία άλλη ομελέτα με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές, πασπαλισμένες με πάπρικα…

egg-and-zucchini-on-plate-close-blog

Πηγή: Χρυσά Αυγά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *