Ομελέτα με κρεμμυδάκια και μπέικον

Ομελέτα με κρεμμυδάκια και μπέικον

Υλικά για 4 άτομα:

6 αυγά
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
80 γρ. μπέικον
8 κουταλιές λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ή ½ κουταλάκι αποξηραμένο
βούτυρο, λάδι, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια, αφαιρέστε το πιο σκληρό πράσινο μέρος και κόψτε τα σε λεπτές ροδέλες. Κόψτε το μπέικον σε μακριές στενές λωρίδες και τσιγαρίστε τις σ’ένα τηγάνι, χωρίς να προσθέσετε λίπος. Στραγγίστε το μπέικον σε χαρτί κουζίνας.

2. Λιώστε 2 κουταλιές βούτυρο με 1 κουταλιά λάδι και το θυμάρι. Ρίξτε τα κρεμμυδάκια και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Ρίξτε το μπέικον, σοτάρετε για 1 λεπτό, προσθέστε το κρασί και αφήστε να εξατμισθεί.

3. Χτυπήστε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι, αλειμμένο με 1 κουταλιά λάδι, ρίξτε το μισό μείγμα των αυγών και τηγανίστε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά και με το τηγάνι σκεπασμένο.

4. Μόλις η ομελέτα αρχίσει να πήζει, στο πάνω μέρος σκορπίστε το μισό μείγμα με τα κρεμμυδάκια, σκεπάστε το τηγάνι και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι η ομελέτα να πήξει καλά. Κάντε μια άλλη ομελέτα με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε τις ομελέτες ζεστές.

Πηγή: Χρυσά Αυγά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *