Υλικά:
½ κιλό μανιτάρια (κάλλιστα μπορεί να γίνει και με αυτά του εμπορίου)
4 αυγά
1 κούπα τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο (εγώ έβαλα Αμφιλοχίας)
1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
πιπέρι,
(αλάτι δεν έβαλα καθόλου λόγω του τυριού)
ξύδι,
λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια πολύ καλά, με ένα βρεγμένο σφουγγάρι.
Tα αχνίζουμε μέσα σε νερό που βράζει για 3 έως 5 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος.
Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και ανάβουμε το φούρνο.
Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε λάδι και λαδώνουμε πολύ καλά τον πάτο και τα τοιχώματά του.
Ρίχνουμε στο πυρέξ τα μανιτάρια, ραντίζουμε με λίγο ξύδι και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού το ξύδι και το λάδι.
Τα βάζουμε στο φούρνο και περιμένουμε μέχρι να ψηθούν. (δυστυχώς χρόνο αναμονής δεν μπορώ να δώσω γιατί τα έψησα στην στόφα, αλλά ο καθένας στο φούρνο του μπορεί να υπολογίσει και να τσεκάρει).
Ενώ περιμένουμε να γίνουν τα μανιτάρια , χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί το γάλα και το πιπέρι.
Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο, και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Προσθέτουμε και το μείγμα των αυγών.
Βάζουμε και πάλι το πυρέξ στον φούρνο, μέχρι τα αυγά να φουσκώσουν και να ροδοψηθούν.
Πηγή: Συνταγές της καρδιάς