Για μια ομελέτα (μια μερίδα) χρειαζόμαστε:
2-3 αυγά
λίγες πατάτες τηγανιτές (4-5 πιρουνιές)
λίγη φέτα λιωμένη με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγο ρίγανη.
Εκτέλεση:
Σ’ ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τ’ αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά, στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την φέτα λιωμένη.
Χτυπάμε πάλι ώσπου να ενωθούν τα υλικά.Σ’ ένα σχετικά μικρό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ή λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να κάψει.
Χαμηλώνουμε λίγο την θερμοκρασία της κουζίνας –δηλαδή ένα βαθμό κάτω – και ρίχνουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε όλο το τηγάνι.
Από πάνω και με κυκλικές κινήσεις ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ώστε να πάει παντού και να αγκαλιάσει τις πατάτες.
Κουνάμε το τηγάνι δεξιά/αριστερά ώσπου να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του τηγανιού.
ΔΕΝ χρησιμοποιούμε καθόλου το πιρούνι για να μην σπάσουμε την βάση της.
Η ομελέτα σε ελάχιστο χρόνο αρχίζει να αφρίζει και να φουσκώνει στην επιφάνεια. Όταν κοντεύουν να πήξουν όλα τα υγρά που είχε, σημαίνει ότι είναι ώρα να την γυρίσουμε.
Μ’ ένα πιρούνι ξεκολλάμε τις άκρες της κυκλικά από το τηγάνι.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο νεροχύτη και βάζουμε από πάνω του ένα πιάτο μεγαλύτερο από το στόμιο του και τ’ αναποδογυρίζουμε με ΜΕΓΑΛΗ προσοχή.
Κρατάμε το τηγάνι στο ένα μας χέρι και αρχίζουμε να ξαναρίχνουμε την ομελέτα μέσα με σταθερές κινήσεις.
Επαναφέρουμε στην φωτιά το τηγάνι και σε ελάχιστο χρόνο είναι έτοιμη.
Πηγή: Συνταγές της καρδιάς