Συνταγή Καγιανάς

Συνταγή Καγιανάς

Στραπατσάδα, καγιανάς, τουρλού, υπάρχουν πολλά ονόματα για αυτό το φαγητό, που ουσιαστικά η συνταγή αποτελείται από αυγά και ντομάτες και επιδέχεται διάφορες παραλλαγές ανάλογα με τα γούστα.
Ζουμερός, νόστιμος και χορταστικός, ο καγιανάς είναι ένα φαγητό για όλες τις ώρες, από το πρωί μέχρι το βράδυ!

3-4 ώριμες ντομάτες
5 αυγά
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες για τη συνταγή:
Τρίβουμε τις ντομάτες, εφόσον τις ξεφλουδίσουμε, στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ελαφρώς ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και το αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5-10 λεπτά, ανάλογα με το ζουμί που έχουν οι ντομάτες.

Χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, φροντίζοντας το μείγμα του αυγού να πάει παντού, ανακατεύοντας με κυκλικές κινήσεις απαλά. Δε θέλουμε ο καγιανάς να γίνει μικρά κομματάκια, αντίθετα θέλουμε μεγαλύτερα, αφράτα κομμάτια.

Ψήνουμε περίπου 5 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει το ασπράδι) προσέχοντας να μην έχει πολλά ζουμιά όταν το κατεβάσουμε από τη φωτιά.

Παραλλαγές:
Μπορείτε να προσθέστε στην αρχή πιπεριά κομμένη σε ροδέλες ή λίγο πριν το τέλος μαζί με τα αβγά λίγη σπασμένη φέτα. Μυρωδικά βάζετε κατά βούληση όπως λίγη ρίγανη ή θυμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *