Eggcellent! Βρήκαμε μια πρωτότυπη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!
Υλικά:
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 χτυπημένο αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλατοπίπερο
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια περίπου λάδι στη φριτέζα.
Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να “τραβήξει” το πολύ λάδι.
Καλή όρεξη!
Πηγή: www.thenovicechefblog.com και circle-b-kitchen.squarespace.com