Τηγανητό βραστό αυγό

Τηγανητό βραστό αυγό

Eggcellent! Βρήκαμε μια πρωτότυπη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε!

Υλικά:
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 χτυπημένο αυγό
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λίγο αλατοπίπερο
Λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα αυγά για 5-6 λεπτά. Κατόπιν τα τοποθετούμε σ’ ένα μπωλ με παγωμένο νερό για 10-15 λεπτά.
Όταν κρυώσουν, τα καθαρίζουμε από το κέλυφος, προσεχτικά.
Ζεσταίνουμε 2 φλιτζάνια περίπου λάδι στη φριτέζα.
Τοποθετούμε 3 μπωλ, ένα με το αλεύρι, ένα με το χτυπημένο αυγό και ένα με τη φρυγανιά (στην οποία ρίχνουμε το αλατοπίπερο).
Παίρνουμε ένα-ένα αυγό και το περνάμε με αλεύρι, με το χτυπημένο αυγό και τέλος με τη φρυγανιά. Το ξαναπερνάμε στο χτυπημένο αυγό και στη φρυγανιά, για να θωρακιστεί καλύτερα η κρούστα.
Βάζουμε προσεκτικά το αυγό στο καυτό λάδι όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Θα μας βοηθήσει κουτάλα ή σύρμα για φριτέζα, για να το ακουμπάμε προσεκτικά στο λάδι.
Όταν αφαιρούμε τα αυγά, τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να «τραβήξει» το πολύ λάδι.

egginflour

egginegg

egginpanko

friedegg5

fryegg

fryingegg

Καλή όρεξη!

vrasto-augo-tigani

Πηγή: www.thenovicechefblog.com και circle-b-kitchen.squarespace.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *