Αυγά βραστά

Αυγά βραστά

Βάζετε σ’ ένα κατσαρολάκι μπόλικο νερό να βράσει (πρέπει να σκεπάζει τα αυγά).
Οταν βράσει το νερό, ρίχνετε τα αυγά (προσεχτικά να μη σπάσουν).

Πόσο χρόνο «θέλουν» τα βραστά αυγά;

–  Για σφιχτά αυγά, τα αφήνετε .
–  Για μελάτα αυγά, τα αφήνετε 5 λεπτά.

Αμέσως μετά τα βάζετε σε κρύο νερό για να μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε εύκολα

Έπειτα, μπορείτε να κόψετε το κάθε αυγό σε 4 κομμάτια. Να περιχύσετε λίγο λάδι και ξύδι, να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να τα απολαύσετε με πιπεριές τουρσί ή ελιές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *