Αυγά μάτια (τηγανητά)

Αυγά μάτια (τηγανητά)

Υλικά

Αυγά, λάδι, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και περιμένουμε μέχρι να κάψει.
  2. Σπάμε τα αυγά χτυπώντας τα ελαφρά στη μέση και τα ρίχνουμε στο τηγάνι προσεχτικά για να μην διαλυθεί ο κρόκος τους. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι σούπας, ρίχνουμε ζεστό λάδι στη πάνω πλευρά των αυγών.
  3. Όταν ασπρίσει ο κρόκος και στις άκρες αρχίσει να κιτρινίζει το ασπράδι, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και τα βάζουμε στο πιάτο.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι κατα βούληση. Καλή όρεξη!

Αν θέλουμε να ψηθούν πάνω-κάτω, τότε με μια σπάτουλα τα γυρνάμε, αφού σφίξει η κάτω πλευρά τους.

Αν σας αρέσουν οι πιπεριές ή απλά θέλετε να εντυπωσιάσετε, δοκιμάστε να κόψετε φέτες από πιπεριές και στο κέντρο τους να ρίξετε τα αυγά!

auga-piperies

Fried-egg flowers

2 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *