Κατηγορίες
Συνταγές με αυγά

Αυγά ματιά φούρνου με σύγκλινο, σάλτσα ντομάτας

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.

Υλικά:
300 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά καρεδάκια
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε πολύ μικρά καρέ
1 κ. σ. πελτέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη
8 αβγά
Αλάτι-πιπέρι
150 ml ελαιόλαδο
200 ml κρασί άσπρο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι Total ανακατεμένο με μια σκελίδα σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο

Συνταγή:
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και τον πελτέ αραιωμένο στο κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα σε ένα μεσαίου μεγέθους πυρέξ.
Με ένα κουταλάκι κάνουμε 8 λακουβίτσες στη σάλτσα μοιράζοντας το στραγγιστό γιαούρτι Total μέσα σε αυτές.
Από πάνω σπάμε προσεχτικά ένα ένα τα αβγά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 6 λεπτά.
Σερβίρουμε πάνω σε φέτες χωριάτικου ψωμιού.

Πηγή: CHEF ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ, Fage.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.